Povestea noastra

Metal Creativ este povestea unui antreprenor caruia, timp de peste 10 ani, i-au trecut prin maini tone de materiale pentru constructii metalice. Pana si-a ales metalul preferat cu care sa se joace- otelul. Un material dur, rezistent, insa in acelasi timp versatil. Provocator. Ulterior, a venit procesul de “imblanzire” a otelului prin combinarea lui spectaculoasa cu alte materiale mai “moi”, precum lana si lemnul. Astfel a inventat o noua tehnica- cea a cusutului pe tabla. Colegii, incantati de primele piese realizate, se adunau sambata la birou, atunci cand telefoanele nu mai sunau, si incepeau sa coase si sa vopseasca. Asa au prins viata primele obiecte de design Metal Creativ. 

Lucian Haritonov - Metal Creativ

"Expresia de incantare pe care o aducem celor care ne vad produsele, ne fac sa continuam jocul creatiei in fiecare zi. Asadar, Metal Creativ, pornit din pasiune, s-a transformat treptat in business pentru ca oamenii ne-au cerut sa cream tot mai mult. De la porti metalice, la mobilier pentru case, birouri, terase, baruri sau restaurante. Orice sta in imaginatia noastra sau a clientilor nostri." declara Lucian Haritonov, fondator Metal Creativ.

Mobilierul traditional este imprimat cu motive folclorice cusute manual de femei care duc mai departe mestesugul tesutului de zeci de ani. Debitat si vopsit la cuptor in camp electrostatic, otelul prinde viata de abia in mainile acestor femei care spun povesti. Design cu mestesug.

Prin Metal Creativ cream o punte intre mestesugarii vechi si noua generatie de designeri si creatori de mobilier. Astfel, transpunem cunostintele si viziunile unor generatii in obiecte de design moderne, incifrate cu povesti.

Mobilierul industrial are un design unic, personalizat dupa chipul si asemenarea clientului. Obiectele de design prind suflu atunci cand le vopsim la pensula si ne jucam cu diferite nuante si culori. Toate acestea imprima un aspect vintage pieselor de mobilier moderne, de altfel, prin linii, forme si imbinari.

Ne place sa ne jucam cu metalul. Asa am ajuns sa cream orice obiect care trece prin imaginatia noastra sau a voastra. Metal suflat cu imaginatie.