Soseaua Morarilor No.1, Sector 2, Bucharest office@metal-creativ.ro

Ateliere creative pe ritmuri balcanice

In weekendul 9-11 septembrie 2016 Gradina Uranus a fost invaluita de spiritul pasional al balcanicilor. Cea de-a sasea editie a festivalului Balkanik  a depasit granitele continentale, iar muzica de traditie orala din Europa de Est s-a intalnit cu cea din Siria, Turcia, Italia si Egipt.

standul-metal-creativ-la-balkanik-festival

 

img_4050

Scena festivalului a fost animata de: Taraf de Haidouks + Kocani Orkestar aka Band of Gypsies (Romania, Macedonia), Omar Souleyman (Siria), Bollywood Masala Orchestra – Spirit of India (Rajasthan, India), Orange Blossom (Nantes, France), Antwerp Gypsy-Ska Orkestra (Brussels, Belgium) Si Cumbus Cemaat (Istanbul, Turkey).

tabla-perforata-cusuta-la-atelierul-balkanik

Pe langa ritmurile antrenante ale muzicii, organizatorii au intregit experienta balcanica cu ateliere si demonstratii, expozitii de fotografie, pictura si sculptura, spectacole de dans, circ si joc cu focul.

atelier-de-cusut-pe-tabla-la-festivalul-balkanik

Devenit deja traditie, de la Balkanik Festival nu putea lipsi targul mestesugaresc ce a reunit mesteri din toate colturile tarii. Ne-am bucurat sa fim parte din poveste si sa expunem „Linia Traditional” cu obiecte de mobilier moderne, cusute manual de femei care duc mai departe mestesugul cusutului de zeci de ani.

tabla-cusuta-la-atelierul-balkanik

Am impartasit cu cei care ne-au vizitat secretele cusutului pe tabla de otel si ne-am jucat cu diferite modele si culori la atelierele creative de cusut.Tehnica inovativa a cusutului pe tabla a atras curiozitatea celor prezenti care si-au incercat indemanarea, pe fundal sonor balcanic.

atelier-de-cusut-pe-tabla-de-otel-la-balkanik-festival

Ne-am incarcat cu energie la Festivalul Balkanik cat pentru un an, de abia asteptam editia viitoare!

casuta-brodata-pe-tabla-perforataimg_4058participantii-la-atelierul-de-cusut-pe-tabla-de-otel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cere oferta
personalizata