Soseaua Morarilor No.1, Sector 2, Bucharest office@metal-creativ.ro

Culoarea anului 2018 in designul interior

Pantone este un sistem standard de reproducere a culorilor, folosit in multiple domenii de activitate din intreaga lume:  industria tipografica, a tesaturilor, a vopselelor, a metalelor si a materialelor plastice.

Specialistii acestei companii au stabilit culoarea anului 2018 ca fiind Ultra Violet si au explicat alegerea lor argumentand ca violetul simbolizeaza atat creativitatea si spiritualitatea interioara, cat si vastitatea cosmosului.

„PANTONE 18-3838 Ultra Violet transmite originalitate, ingeniozitate si gandire vizionara”, explica Lee Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone Color, despre culoarea anului 2018. De asemenea, aceasta a declarat ca „ traim vremuri complexe, iar teama oamenilor de a merge mai departe a devenit vizibila. De aceea este nevoie de culori puternice, aproape mistice, care sa dea oamenilor increderea si forta de a continua. Acest amestec de violet si rosu va reda speranta, dorinta de a merge mai departe, dar si o oarecare liniste. Este o culoare care da bine pe mic mobilier, canapele, dar si pe pereti.”

Culorile ne pot influenta starea de spirit si este bine sa tinem cont de acest lucru atunci cand facem astfel de alegeri.

Usor misterioasa, in combinatii potrivite de culori, aceasta nuanta poate crea contraste spectaculoase. Se potriveste minunat cu materii prime, cum ar fi betonul si lemnul natural.

Nu exista reguli stricte in design. Daca doriti sa fie mai vizibila culoarea, atunci adaugati-o in zone comune. In schimb, daca doriti sa obtineti un efect surprinzator alegeti un spatiu care nu este vizibil de la intrare. Daca aveti suficienta indrazneala pentru a zugravi intreaga camera sau un perete, utilizati nuante mai deschise pentru a accentua restul spatiului. Albul, cremul, griul sau negrul se completeaza perfect cu Ultra Violetul. In cazul in care alegeti sa va pictati peretii cu un ton mai neutru, utilizati accesorii in aceasta nuanta de violet.

Ultra Violetul poate fi adaugat in spatiile interiore in doze mici, poate doar cu o singura piesa de mobilier. De exemplu, o canapea sau o masuta de cafea in aceasta nuanta profunda de violet aduc o nota  indrazneata si foarte originala livingului.

Uneori, un accent  de culoare este tot ce ai nevoie pentru a crea un design statement. Puteti utiliza perne, draperii, ceramica si obiecte decorative de perete in aceasta culoare expresiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cere oferta
personalizata