Soseaua Morarilor No.1, Sector 2, Bucharest office@metal-creativ.ro

De vorba cu Simetrica Design

Astazi stam de vorba cu Virginia Dumitru si Anca Ivan. Doua tinere arhitecte talentate care, sub umbrela Simetrica Design, dau frau liber creativitatii si creaza interioare cu personalitate.

Dintre arhitectii/ designerii de interior de renume din strainatate aveti unul preferat?

Este foarte greu de ales deoarece sunt atat de multe personalitati in aceasta profesie care au contribuit la dezvoltarea si imbunatatierea  arhitecturii si a design-ului fie ca este vorba despre design de produs sau design de interior.
Arhitectii indragiti de noi  au fost arhitectii completi care au creat locuinte din exterior catre interior si viceversa precum Frank Loyd Wrigh, Mies van der Rohe, Charles Eames, Luis Barragán, dar aceste nume sunt cateva din lista noastra de preferinte. Acestia au creat si piese de mobilier iconice care si astazi se potrivesc in multe stiluri de amenajari.
Pentru o alegere strict pe design de interior si contemporana am putea spune ca apreciem stilurile lui Karim Rashid, Mathieu Lehanneur si Philippe Starck .
Este o discutie care poate dura la nesfarsit  🙂

Cat de mult tineti cont in proiectele voastre de tendintele anuale la nivel international?

Avem in vedere mereu tendintele anuale la nivel international, deoarece ne dorim ca propunerile noastre sa aduca mereu un factor de actualitate in casele clientilor nostri. Cu toate acestea trendurile anuale in design interior nu sunt un „must” in amenajarile noastre. Ne axam mai mult pe dorintele clientilor legate de viitorul lor camin si integrarea anumitor lucruri precum hobby-uri sau alte elemente de natura personala in amenajare.
Un caz recent care ne-a suprins in mod placut a fost dorinta unei cliente de a merge pe culorile anului 2019, Living Coral, in zona de living inainte ca aceasta combinatie de culori sa fie declarata oficial trendul anului 2019.

Care sunt sursele voastre de inspiratie?

„The world is our playground” Pornind  de la melodia artistului Mikey McCleary, putem spune ca orice coltisor din lume este o sursa de inspiratie pentru noi.
De la calatorit in alte tari si cunoasterea altor culturi, perspective, siluri de viata, la cunoasterea obiceiurilor si traditiilor din tara noastra care din pacate nu sunt atat de bine intretinute.  Oamenii sunt sursa noastra de inspiratie si modul lor de viata.  Virginia imi spune sa va zic si despre filme, teatru si arta . Precum spuneam, oamenii si creatiile lor.

Va amintiti primul proiect la care ati muncit?

Zilele trecute ne-am intalnit cu primul nostru client, chiar ne-am gandit la asta. Ce coincidenta placuta. Isi cumparase o casa in suburbia Bucurestiului, avea un baiatel si din pacate viata lui personala nu era intr-un loc foarte bun. Ne-am inteles de minune si am pastrat legatura chiar si acum. Ne-am bucurat sa auzim ca si-a luat avant si a devenit si el la randul lui un antreprenor de succes.

Sunt, mai de graba, curajosi sau conservatori romanii atunci cand vine vorba de amenajarea spatiului in care locuiesc?

Romanii sunt destul de reticenti in ceea ce priveste noul sau lucruri cu care nu s-au obisnuit. Dar cu argumentul potrivit si o idee care sa le placa putem  gasi o solutie curajoasa pentru orice spatiu.

Cat de receptivi sunt clientii cu privire la mobilierul industrial?

Stilul industrial este de actualitate. Mai intai l-am regasit in spatii publice precum magazine, cafenele sau baruri, dar de ceva timp a inceput sa fie cerut si in locuinte si este destul de cautat am putea spune.

Care e parcursul unui proiect, de la primul telefon din partea clientului si pana la final?

Dupa primul telefon urmeaza intalnirea fata in fata cu clientul si vizita la fata locului. Astfel ajungem sa ne cunoastem beneficiarii ce le place si ce isi doresc si vedem in ce masura se poate aplica pe spatiul de amenajat. Dupa aceste discutii de cunoastere urmeaza conceptul si implementarea acestuia.

Exista un stil de design interior (clasic, traditional, modern, contemporan, industrial) care predomina in alegerile clientilor vostri?

In general clientii care aleg sa lucreze cu noi o fac pentru ca ne cunosc portofoliul si au vazut ceva ce le place in stilul nostru. Amenajarile noastre sunt predominant scandinave, moderne cu influente industriale care pot fi mai subtile sau foarte prezente in amenajari.

Pe langa design, care sunt hobby-urile si pasiunile voastre?

Ne plac calatoriile, fotografia si muzica in general cam orice tine de arta si de estetica.

Va invitam sa le urmariti proiectele pe pagina de Facebook Simetrica Design

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cere oferta
personalizata