Soseaua Morarilor No.1, Sector 2, Bucharest office@metal-creativ.ro

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs revine cu a sasea editie, dedicata traditiei culturale romanesti

O expozitie in care nu trebuie sa nu pastrezi linistea sau sa nu atingi produsele. Un showroom in care ai peste treizeci de ghizi, fiecare dintre ei arhitectii propriului design. Un pop-up shop fara vanzare dar plin de inspiratie si care te face sa privesti cu alti ochi designul romanesc – asta reprezinta Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, care deschide portile Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, pe 25 noiembrie 2017.

Produsul de design si-a largit orizonturile si a capatat statutul de obiect de arta – arta pe care o purtam, care ne infrumuseteaza casele si pe care o putem folosi zi de zi. Pentru ca ne este pus la dispozitie acest spatiu de dialog, de experiment artistic si de interactiune cu creatorii de produse, de continut si de idei, ne este mai usor sa intelegem valoarea unui produs de autor, descoperindu-i procesul de manufacturare si conceptul din spate, dar si sa il integram si sa ni-l asumam in stilul nostru de viata. Evenimentul are o dubla misiune – cea de a educa publicul in directia designului de produs contemporan romanesc, la fel de unic si de valoros ca arta de circulatie internationala, dar si de clarifica statutul unui obiect de arta: o alegere asumata, care ne reprezinta.

Aceasta a sasea editie a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs este dedicata traditiei culturale romanesti si a multelor cai de a o adapta la contemporan. Peste douazeci de participanti romani alesi de juriul oficial al editiei, la care se adauga studentii de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism selectionati de comisia lor interna aduc publicului cate cinci produse realizate in ultimul an: bijuterii, accesorii, mobilier si obiecte decorative. Ne continuam traditia in educarea spectatorilor si de a crea mai degraba un interes pe termen lung – produsele expuse nu sunt de vanzare caci a alege arta si designul romanesc ne-am dori sa fie o alegere asumata si nu un impuls de moment. De asemenea, Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage va participa cu o parte a expozitiei de bijuterie Camera Lucida.

Astfel, facilitam contextul interactiunii si ii invitam pe toti cei interesati de design si de arta contemporana sa cunoasca artistii si designerii, sa le admire produsele si, de ce nu, sa initieze colaborari si sa lege parteneriate in cadrul acestui spatiu activ de promovare a industriilor creative romanesti. Evenimentul se va desfasura intre orele 19:00 – 2:00 iar intrarea la eveniment este libera.

Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este realizat de echipa Asociatiei Atelierul de Creatie, organizatie non-profit ce sustine, de mai bine de sapte ani, abordarile alternative de prezentare in spatii noi de consum de cultura. Confirmarea acestui merit a venit si prin includerea proiectului printre cele finaliste la Gala Societatii Civile, sectiunile Arta si cultura si Impact, Gala Elle Decoration si finantarile primite din partea AFCN si Ministerului Culturii. Mai mult, voluntarii sai au fost printre finalistii Galei Nationale a Voluntarilor, sectiunea Arta si cultura.

La aceasta editie propune un parteneriat public- privat, organizatorii, asociatia Atelierul de Creatie transforma astfel sala de expozitie a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu intr-un spatiu de prezentare a celor mai noi produse de autor create in Romania.

#blanchenuit

Link event FB: https://www.facebook.com/events/717930795062107/.

Un proiect organizat de Asociatia Atelierul de Creatie (www.revista-atelierul.ro) in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Proiect cultural co-finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale

Concept curatorial arh. Cristiana Zgripcea

Parteneri strategici: Soldigo, The Fresh, En Rose, Domeniile Cainari, Aqua Carpatica, Ballantines, Urban Monkey

Parteneri media: Romania Libera, Iqads/Smark, Bucharest City App, Zile si Nopti, 100 de locuri din Bucuresti, bucuresteni.ro, Revista Mobila, Radio Romania Cultural, Agerpres, Artindex, The Trends, inoras.ro, Modernism, Iqool, Assamblage, Carturesti, Cooperativa Urbana, Cotofana Urbana, Bookblog, acasa.ro, Kudika, Garbo, Feeder, Urban, MagMob, Revista din Lemn, Ceasca de Cultura, Casa mea, Wall Street, PRWave, Artivist, Fundatia Calea Victoriei.

Partener special: APMR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cere oferta
personalizata