Soseaua Morarilor No.1, Sector 2, Bucharest office@metal-creativ.ro

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs – Editia a V-a

afis_nacd-2016_a4

A V-a editie a proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs are loc pe 22 octombrie 2016 la Centrul Cultural “Casa Artelor” (B-dul Mircea Voda, nr. 5) din Bucuresti, intre orele 19:00 si 04:00. Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este un eveniment-expozitie ce invita creatorii de produs, designerii de produs si publicul acestora la Centrul Cultural “Casa Artelor”, un spatiu de consum de cultura adecvat pentru a incuraja interactiunea lor si a genera astfel networking si inspiratie.

Editia de anul acesta a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs este finantata de Ministerul Culturii si se desfasoara exclusiv in Bucuresti, centru al manifestarilor cultural-artistice. Bucurestiul si respectiv Centrul Cultural “Casa Artelor” devin punctul zero al industriei creative romanesti pe 22 octombrie. Intrarea in cadrul evenimentului este gratuita.

Eveniment FB: https://www.facebook.com/events/687833798043423/

Hastagul evenimentului este #blanchenuit

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs creeaza constant, din 2012, un dialog intercultural intre creator si public, un melanj bine definit intre designerii si creatorii de produs consacrati si cei debutanti, devenind astfel o platforma activa de networking si inspiratie. Proiectul a fost inclus printre cele finaliste la Gala Societatii Civile, sectiunile Arta si cultura si Impact, Gala Elle Decoration Romania si finantarile primite din partea AFCN si Ministerului Culturii.

Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este valorizarea produselor de autor si ale designerilor de produs din Romania prin realizarea evenimentelor de nisa. Realizam o selectie riguroasa a participantilor, cu standarde inalte de creativitate si calitate. Construim, din 2012, comunitatea designerilor si creatorilor de produse la nivel national.

Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este realizat de echipa Asociatiei Atelierul de Creatie, organizatie non-profit ce sustine, de mai bine de cinci ani, abordarile alternative de prezentare in spatii noi de consum de cultura. Prin implicarea sa activa in dezvoltarea industriei creative, asociatia reuseste sa promoveze valorile contemporane ale culturii romanesti.

Produsul de design a spart bariera artei contemporane si a capatat statutul de obiect de arta. Privitorul in cadrul Noptilor albe ale creatorilor si designerilor de produs are oportunitatea de a-si forma o opinie despre situatia curenta a designului de produs intr-un mediu propice – Centrul Cultural “Casa Artelor”. Aceste Nopti albe ale creatorilor si designerilor de produs deschid accesul la cultura si la industria creativa din Romania. Creatorii de produse, de idei si de continut au nevoie de un spatiu de dialog, de sesiuni de experimente artistice si de o interactiune interdisciplinara constanta cu pulsul cultural romanesc, motiv pentru care va invitam pe 22 octombrie la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia a V-a, la Centrul Cultural “Casa Artelor”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cere oferta
personalizata