Soseaua Morarilor No.1, Sector 2, Bucharest office@metal-creativ.ro

Panouri decorative – hora de fete

Cusaturile romanesti, cu vibratia lor spirituala, reprezinta una dintre sursele de inspiratie pentru panourile decorative brodate cu migala de mestesugarii Metal Creativ.

Bogatia motivelor, a punctelor de broderie, alaturi de rafinamentul cromatic si finetea executiei stau la baza mostenirii etnografice a tarii noastre.

COPYRIGHT STEFAN POPESCU

Panourile decorative inspirate de motivul „hora de fete” evoca un model, feminin si vesel, des intalnit in toate zonele etnografice moldovenesti.

Un ritual de demult, hora de fete este legata de luna, seductie si fertilitate. Acest model apare in centru, in broderia stergarelor – si simbolizeaza dansul fetelor in jurul miresei, cand o „petrec” de acasa.

panou tabla perforata hora de fete

Dansul in cerc este inspirat de un simbolism cosmic: el imita hora planetelor in jurul soarelui, vartejul a tot ce se misca, dar si cautarea divinitatii simbolizat de soare. Exista o tehnica subtila algoritmica a miscarilor dansatorilor – care se comunica prin comportamentul lor. Prin dispunerea dansatorilor in cerc, prin miscarea ritmica si prin rolul ei de solidarizare emotionala, hora simbolizeaza o lume perfecta si solara.

Hora este un simbol strans legat de comunitate, initiere, apartenenta si integrare, fiind transpus pe panourile decorative prin tehnica inovativa a cusutului pe tabla.

Valorile autentice sunt scoase din lada de zestre si dau viata acestor obiecte utile si decorative in acelasi timp, apreciate in ambientul modern.  Panouri decorative sunt realizate din tabla de 0,6 mm, perforata pe stanta CNC si vopsita in camp electrostatic,cusuta manual cu fir de lana .

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cere oferta
personalizata