Soseaua Morarilor No.1, Sector 2, Bucharest office@metal-creativ.ro

Panouri decorative – Steaua in opt colturi

Pasiunea pentru portul nostru stramosesc si dragostea pentru motivele ornamentale cusute manual  ne-au inspirat sa cream panourile decorative Metal Creativ.

Costumul popular personifica una dintre cele mai importante forme de cultura ale unui popor, o recapitulare simbolica a intregii mitologii si cosmogonii.

COPYRIGHT STEFAN POPESCU

Panourile decorative inspirate de motivul „Colul Morii” (cunoscut si ca steluta cu 8 colturi sau Steaua Nordului) simbolizeaza motorul timpului si energia regeneratoare.

In trecut calatorii, pastorii si navigatorii se orientau in spatiu dupa singura stea care nu-si schimba niciodata pozitia pe cer: Steaua Nordului –  calauza fara de care ne putem  rataci.

Steaua face parte din grupa motivelor fiziomorfe, subgrupa cosmic cu elemente decorative ce redau reprezentari de corpuri si fenomene ceresti. Se gaseste in diferite variante, fiind foarte raspandit pe tot cuprinsul tarii.

panou decorativ albastru steaua 8 colturi

Panourile decorative din tabla perforata de otel brodate manual de Metal Creativ sunt piese de design moderne ce redau o parte din mostenirea artistica populara, avand o functionalitate atat practica, cat si decorativa. Acestea pot fi folosite ca tablouri sau  ca “masti” decorative pentru spatii pe care doriti sa le infrumusetati- calorifere, conducte, etc. Astfel, va puteti incarca cu semnificatii locurile preferate, iar, la cerere, echipa noastra de creatie poate realiza modelele dorite de dumneavoastra.

panou decorativ alb steaua opt colturi

In Romania exista peste 90 de zone etnografice, constituite de-a lungul secolelor in conditii diferite de dezvoltare istorica, astfel, arta populara romaneasca se manifesta sub forma unei mari varietati care reuseste sa patreze unitatea stilistica specific etnica.

Cusaturile ornamentale constituie un mijloc de manifestare artistica, condensand de veacuri reprezentari ale mediului, ale conditiilor sociale, stilizate in mod propriu de fiecare popor.

panou decorativ verde - colul morii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cere oferta
personalizata